Pohjois-Ruotsia uhkaa kaamea kriisi: Hapansilakkaa ei saada läheskään tarpeeksi

Silakkasaaliit Norlannin rannikoilla ovat jääneet erittäin huonoiksi, joten Ruotsissa on käsillä pula hapansilakasta. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Ruotsia uhkaa kulinaarinen kriisi. Silakkasaaliit Norlannin rannikoilla ovat jääneet erittäin huonoiksi, joten naapurimaassa on käsillä pula perinneherkusta, hapansilakasta, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT .

– Olen puhunut kaikkien merkittävimpien suolaamojen kanssa, ja ne ovat saaneet paljon, paljon vähemmän kuin olisivat halunneet. Määrät eivät ole siellä päinkään. Itse ajattelimme tuottaa 5 000 purkkia, mutta nyt näyttää siltä, että hyvä jos saamme kokoon 500 purkkia, päivitteli Uumajan lähellä hapansilakkaa valmistava Björn Lundgren.

Silakka ei Lundgrenin mukaan ole lopussa ainoastaan Uumajan lähivesiltä.

– Norbottenista kalastusalustuksilla on ollut tapana tulla kalastamaan Sundsvallin lähistölle, koska siellä on paljon kalaa. Nyt ne ovat lähteneet takaisin kalastamaan kotivesilleen, Lundgren tietää,

– Tämä on kriisi, hän jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut