Kuntavaalien ennakkouurnilla on käynyt melkein viidennes äänioikeutetuista

Torstaina kuntavaalien ennakkoääniä annettiin noin 99 000, mikä on samaa luokkaa kuin tämän viikon aiempina päivinä. -Riikka Seppälä Silja-Riikka Seppälä / LEHTIKUVA

STT

Kuntavaalien ennakkoäänestys etenee tasaisen varmaa tahtia. Torstaina ennakkoääniä annettiin noin 99 000, mikä on samaa luokkaa kuin tämän viikon aiempina päivinä.

Äänestämässä on tähän mennessä käynyt yli 846 000 ihmistä, mikä on 19 prosenttia äänioikeutetuista. Äänioikeutettuja on kaikkiaan lähes 4,5 miljoonaa.

Äänestysaktiivisuudessa kärkipaikkaa pitävät pienemmät paikkakunnat, sillä esimerkiksi Lestijärvellä on äänestänyt jo yli 40 prosenttia äänioikeutetuista, Utsjoella yli 36 prosenttia, Kauniaisissa yli 30, Pellossa noin kolmannes ja Kinnulassa melkein 30 prosenttia äänioikeutetuista.

Suurista kaupungeista Helsingissä lähes 21 prosenttia on käynyt äänestämässä, Tampereella ja Turussa yli 21 prosenttia. Sen sijaan Oulussa jäädään tässä vaiheessa alle 18 prosentin ja Kuopiossa ja Jyväskylässä 18 prosenttiin.

Ennakkoäänestys ulkomailla alkoi keskiviikkona ja jatkuu tämän viikon lauantaihin saakka.

Kotimaassa ennakkoäänestys jatkuu ensi viikon tiistaihin asti. Vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut