Poliisin mukaan juhlivat nuoret jalkautuivat yleisille paikoille viimeistään Suomen MM-ottelun päätyttyä – "Alkoholia kaadetaan maahan kaksin käsin"

Hietaniemen uimarannalle Helsingissä kokoontui jälleen paljon nuoria koulujen päättymisviikonloppuna lauantaina. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Kai Jääskeläinen / STT

Koulujen päättäjäispäivää juhlivat ihmiset ovat siirtyneet yleisille paikoille Suomen MM-jääkiekkojoukkueen ottelun päätyttyä. Lämmin ja poutainen ilta on myös innostanut ihmisiä liikkeelle. Poliisi on valvonut erityisesti alaikäisten päihteiden käyttöä. Illan mittaan poliisin työt ovat lisääntyneet eri puolilla Suomea.

Esimerkiksi Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että nuoriso työllistää poliisia ja alkoholia kaadetaan maahan kaksin käsin. Kuopiossa nuoret ovat kokoontuneet Väinölänniemeen, jossa väkeä on poliisin mukaan useampi tuhat.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että noudatamme perinteitä ja tyhjennämme puistoalueen puoleen yöhön mennessä, koska meno alkaa muuttua levottomaksi, poliisi tviittaa.

Lisäksi Savonlinnassa nuorisolta on otettu haltuun myös ilotulitteita. Joensuussa ilta on ollut kokonaisuutena melko rauhallinen, vaikka yksittäisiä päihtyneitä nuoria onkin tavattu, poliisi tviittaa.

Helsingissä poliisi kertoo nuorison alkaneen kerääntyä Hietalahden uimarannalle sekä Mustikkamaalle. Lisäksi Helsingin poliisi kertoo takavarikoineensa alaikäisiltä huolestuttavan paljon virolaista alkuperää olevaa kirkasta viinaa.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Vantaalla Jokiuoman puistoon on kerääntymässä koko ajan lisää ihmisiä, mutta toistaiseksi levottomuuksilta on vältytty.

Länsi-Suomen poliisi kertoo tviitissään, että Raisiossa poliisi on reppuja tarkastaessaan löytänyt 14-vuotiaiden hallusta kannabista ja alkoholia. Poliisin mukaan hallussapidosta on kirjattu rikos- ja lastensuojeluilmoitukset.

Sisä-Suomen poliisilaitos arvioi Twitterissä, että Tampereella Rosendahlin rantaan oli kokoontunut varovaisen arvion mukaan 2 000-3 000 henkilöä.

Poliisilaitokset ympäri Suomea neuvovatkin Twitterissä yhteen ääneen, että vanhempien tulisi ottaa yhteyttä lapsiinsa ja ohjailla heidät kotiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut