Kuntavaaleissa ennakkoon on äänestänyt liki miljoona suomalaista

Kuntavaaleissa on äänestänyt ennakkoon jo yli viidennes äänioikeutetuista. -RIIKKA SEPPÄLÄ SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ / LEHTIKUVA

STT

Lähes miljoona suomalaista on äänestänyt ennakkoon kuntavaaleissa. Yhdentoista ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana uurnilla on käynyt noin 990 000 suomalaista, mikä on noin 22 prosenttia äänioikeutetuista. Lauantaina annettiin noin 48 000 ääntä.

Vaalipiireistä ennakkoäänestys on toistaiseksi ollut vilkkainta Lapissa, jossa kansalaisoikeuttaan on käyttänyt noin 25 prosenttia äänioikeutetuista. Satakunnassa ja Helsingissä määrä on ylittänyt 24 prosentin rajan.

Naiset ovat käyneet ennakkoon uurnilla ahkerammin kuin miehet. Naisista liki 540 000 on äänestänyt ennakkoon, miehistä puolestaan alle 450 000.

Ennakkoäänestys kestää koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisesti kaksi viikkoa, ja se jatkuu kotimaassa tiistaihin asti. Vaalipäivä on ensi viikon sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut