Kuntavaaleissa annettu ennakkoon jo yli miljoona ääntä

Kuntavaaleissa on voinut äänestää ennakkoon muun muassa Espoon areenalla. Ennakkoäänestys jatkuu kotimaassa tiistaihin asti. -RIIKKA SEPPALA SILJA-RIIKKA SEPPALA / LEHTIKUVA

STT

Yli miljoona ihmistä on äänestänyt ennakkoon kuntavaaleissa. Kahdentoista ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän aikana uurnilla on käynyt yli 1,04 miljoonaa äänestäjää, mikä on yli 23 prosenttia äänioikeutetuista. Sunnuntaina annettiin noin 55 000 ääntä.

Vaalipiireistä ennakkoäänestys on toistaiseksi ollut vilkkainta Lapissa, jossa kansalaisoikeuttaan on käyttänyt yli 26 prosenttia äänioikeutetuista. Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Helsingissä määrä on ylittänyt 25 prosentin rajan.

Naiset ovat käyneet ennakkoon uurnilla ahkerammin kuin miehet. Naisista liki 570 000 on äänestänyt ennakkoon, miehistä puolestaan alle 480 000.

Ennakkoäänestys kestää koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisesti kaksi viikkoa, ja se jatkuu kotimaassa tiistaihin asti. Vaalipäivä on ensi viikon sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut