IS: Valtio maksoi valikoiduille johtajilleen jopa yli 10 000 euron tulospalkkion

Yhteensä tulospalkkioita maksettiin noin 170 000 euroa. Jukka Hynynen
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Valtion ylimmälle virkamiesjohdolle on maksettu viime vuodelta tulospalkkioita, joiden summat vaihtelevat reilusta 2 000 eurosta yli 10 000 euroon, kertoo Ilta-Sanomat. Summat ovat 2–8 prosenttia vuosipalkasta.

Lehden mukaan tulospalkkion sai 31 ylimmän johdon työntekijää.

Joukossa on esimerkiksi alivaltiosihteereitä, osastopäälliköitä ja pääjohtajia hallinnon eri alueilta. Yhteensä tulospalkkioita maksettiin noin 170 000 euroa.

Ilta-Sanomien mukaan edelliskerran ylimmälle johdolle maksettiin tulospalkkioita vuonna 2014.

Valtiovarainministeriön osastopäällikkö Juha Sarkio kertoo IS:lle, että nyt taustalla oli ”paluu normaaliin” Juha Sipilän (kesk.) hallituskauden jälkeen.

– Tulospalkkiojärjestelmä on aikanaan ollut pysyvä. Sipilän hallituskauden aikana hallitus päätti, että johdon tulospalkkiot ensin puolitettiin ensimmäisenä vuonna ja sen jälkeen poistettiin loppukaudeksi kokonaan. Se koski vain johdon tulospalkkioita. Se oli voimassa sen hallituskauden, koska oli sen hallituksen päätös jäädyttää ne hallituskauden ajaksi, Sarkio sanoo IS:lle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut