Kokoomus suosituin HS:n kuntavaalimittauksessa, seuraavana perussuomalaiset ja SDP

Kuntavaalit järjestetään tämän viikon sunnuntaina 13. kesäkuuta. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Kokoomus on suosituin puolue Helsingin Sanomien kuntavaalikannatusmittauksessa 19,6 prosentin kannatuksella. Seuraavaksi suosituin puolue on perussuomalaiset, jota kannattaa 18 prosenttia mittaukseen vastanneista.

Kolmanneksi eniten kannatusta saa aivan perussuomalaisten perässä oleva SDP, jota tukee 17,9 prosenttia vastaajista. Seuraavana mittauksessa ovat keskusta 12,7 prosentilla ja vihreät 11,1 prosentilla.

Vasemmistoliittoa tukee 8,2 prosenttia vastaajista. RKP:n kannatus on mittauksessa 4,6 prosenttia. Kristillisdemokraattien suosio on 3,6 prosentissa ja nyt-liikkeen 1,6:ssa. Muita puolueita tukee 2,7 prosenttia vastaajista.

Lehti kirjoittaa, että kyselyn aikana noin kolmasosa vastaajista ei vielä osannut tai halunnut kertoa, mitä puoluetta äänestäisi kuntavaaleissa tai sanoi, ettei aio äänestää.

Kantar TNS :n toteuttamaan kyselyyn vastasi hieman yli 2 000 ihmistä. Sen virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Puhelinhaastatteluin toteutettu kysely tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Kuntavaalit järjestetään tämän viikon sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut