Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoja romutetaan nyt ennätystahtiin

Henkilöautoja on tänä vuonna romutettu ennätystahtiin, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus. Toukokuussa henkilöautojen romutustodistuksia kirjoitettiin 89 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Alkuvuonna on romutettu yli 15 000 autoa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammi-toukokuun aikana romuksi on runtattu jo yli 40 500 henkilöautoa, kun edellinen ennätys samalta jaksolta oli vuodelta 2018, jolloin kierrätykseen palautui vajaat 30 000 autoa. Romutuspalkkio vauhditti kierrätystä myös silloin.

Jos tahti pysyy samana loppuvuoden, niin autoja romutetaan tänä vuonna yli 90 000 kappaletta, arvioi Suomen Autokierrätys .

Romutustahtia nostaa metallien maailmanmarkkinahintojen nousu, kuluttajien tietoisuuden lisääntyminen sekä romutuspalkkio, johon varatut rahat on tosin tälle vuodelle jo varattu loppuun.

Suomalaisten henkilöautojen keskimääräinen romutusikä on yli 21 vuotta. Tällä hetkellä Suomen autokannan keski-ikä jatkaa nousuaan 2–3 kuukaudella vuodessa

Autoa romutettaessa 95 prosenttia auton materiaaleista päätyy hyödynnettäviksi.