Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa raportoitiin keskiviikkona 126 uutta koronatartuntaa, alustavien tulosten mukaan kahden eri rokotteen käyttö tuo tehokkaan suojan

Suomessa on raportoitu viime viikon keskiviikon jälkeen viisi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa nyt yhteensä 964.

Sairaalahoidossa on yhteensä 58 ihmistä, joista seitsemän on tehohoidossa.

Uusia koronatartuntoja THL raportoi keskiviikkona 126.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1 604 tartuntaa, mikä on 1 129 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 2 733 uutta tartuntaa kahdessa viikossa.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu 93 520 koronatartuntaa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt 48,3 prosenttia suomalaisista ja Suomessa asuvista eli noin 2,68 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen on saanut 11,5 prosenttia eli noin 638 000 väestöstä.

Ensimmäisiä rokoteannoksia on annettu runsaat 25 000 lisää eiliseen verrattuna. Toisen annoksen saaneita on nyt lähes 14 000 enemmän kuin eilen.

"Vähintään yhtä hyvä puolustusvaste"

THL on tänään kertonut myös, että alustavien tutkimustulosten mukaan eri koronarokotevalmisteiden käyttäminen ensimmäisellä ja toisella rokotuskerralla tuottaa tehokkaan puolustusvasteen koronavirusinfektiota vastaan.

Tutkimuksissa ilmeni, että antamalla Astra Zenecan rokotteen saaneelle henkilölle mrna-rokote voidaan saada aikaan vähintään yhtä hyvä puolustusvaste kuin kaksi adenovirusvektorirokotetta antamalla. Suomessa käytettyjä mrna-rokotteita ovat Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteet. Astra Zenecan rokote on adenovirusvektorirokote.

Eri rokotteiden antaminen samalle henkilölle ei tutkimuksissa antanut aihetta turvallisuushuoliin.

Kaikille varusmiehille tarjotaan koronarokotukset

Puolustusvoimat tarjoaa varusmiehille ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille mahdollisuuden ottaa koronarokote.

Puolustusvoimien mukaan rokotukset annetaan heinäkuussa. Rokotukset koskevat heinäkuussa palvelukseen astuvia sekä aiemman saapumiserän varusmiehiä, jotka jatkavat palveluksessa.

Varusmiehet voivat saada ensimmäisen annoksen Puolustusvoimien terveydenhuollosta, toinen annos annetaan syksyllä. Jo aiemmin rokotetut voivat puolestaan saada Puolustusvoimilta toisen annoksen.

–––––––––––

Juttua korjattu 16.33: Rokotekattavuudessa on otettu suomalaisten lisäksi huomioon Suomessa asuvat ulkomaalaiset.