Perun vaaleissa ei havaittu laajaa vilppiä, virallinen tulos uupuu yhä

Castillo on jo julistautunut vaalien voittajaksi, mutta virallisten tulosten saamiseen saattaa mennä vielä päiväkausia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Perun presidentinvaaleissa ei ole havaittu merkkejä vakavasta vaalivilpistä, kertoi Amerikan maiden järjestö (OAS). Erittäin tiukat vaalit vahvistamattomien tietojen mukaan hävinnyt oikeistopopulisti Keiko Fujimori on syyttänyt vaaleja vilpillisiksi.

Fujimori sai presidentinvaalien toisella kierroksella vajaa viikko sitten 49,8 prosenttia äänistä ja hänen kilpakumppaninsa, vasemmistolainen Pedro Castillo 50,1 prosenttia.

Äänissä kaksikon ero on noin 60 000 kappaletta, mutta Fujimori on vaatinut noin 200 000 äänen mitätöintiä, koska niissä hänen mukaansa on epäselvyyksiä.

Castillo on jo julistautunut vaalien voittajaksi, mutta virallisten tulosten saamiseen saattaa mennä vielä päiväkausia, kun viranomaiset tutkivat Fujimorin valitusta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut