PRH: Uusien yritysten määrä kasvoi lähes neljänneksellä

Viime vuonna kaupparekisteriin tammi-toukokuussa merkittyjen uusien yritysten määrä kasvoi vain muutamalla sadalla vuodesta 2019, PRH kertoo. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) ylläpitämään kaupparekisteriin merkittiin tammi-toukokuussa 18 764 uutta yritystä, mikä on 23 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, PRH kertoo.

Viime vuoden tammi-toukokuussa kaupparekisteriin merkittiin 15 236 uutta yritystä, joten vertailuaikana rekisteröityjen uusien yritysten määrä kasvoi yli 3 500:lla.

Samaan aikaan myös konkurssien määrä Suomessa väheni viime vuoteen verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa pantiin tammi-toukokuussa vireille 1 123 konkurssia, mikä on 6,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät kaupan päätoimialalla. Toimialalla pantiin vireille 179 konkurssia, mikä on 17,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-toukokuussa.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut