Yli-Viikari kutsuttiin eduskunnan kansliatoimikunnan kuultavaksi ensi viikolla – päätös mahdollisesta irtisanomisesta tarkoitus tehdä ennen eduskunnan kesätaukoa

VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on kutsuttu kuultavaksi eduskunnan kansliatoimikuntaan, jossa on määrä selvittää, onko Yli-Viikarilla edellytyksiä jatkaa pääjohtajana. EHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) hyllytetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on kutsuttu kuultavaksi eduskunnan kansliatoimikuntaan. Kansliatoimikunta kokoontuu huomenna torstaina keskustelemaan asiasta alustavasti. Tarkoitus on selvittää, onko Yli-Viikarilla edellytyksiä jatkaa pääjohtajana.

Päätöksiä voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun Yli-Viikaria on kuultu. Hänet on kutsuttu kuultavaksi ensi viikon keskiviikkona.

Mahdollisesta irtisanomisesta päättää eduskunnan täysistunto.

Tarkoitus on saada asiassa ratkaisu ennen kevätistuntokauden päättymistä. Eduskunnan istuntosuunnitelmassa on täysistuntovaraus ensi viikon torstaina sekä juhannuksen jälkeen vielä maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta linjasi tiistaina, että Yli-Viikarin edellytykset jatkaa tehtävässä on selvitettävä ja että tehtävä kuuluu kansliatoimikunnalle. Tarkastusvaliokunta katsoi, että Yli-Viikarin toiminta on merkittävällä tavalla heikentänyt luottamusta VTV:n toimintaan ja julkikuvaan.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut