Etätyösuositus jatkuu kesän yli kiihtymis- ja leviämisalueilla

Seuraavan kerran etätyösuositusta arvioidaan elokuussa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö puoltavat etätyösuosituksen jatkamista kesän yli koronapandemian kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronatilanne ei ole vielä vakiintunut. Alueellisesti erot tautitilanteessa ovat merkittäviä, ja lisäksi esiintyy nopeasti leviäviä pistemäisiä tartuntaryppäitä.

Ministeriöt arvioivat, että etätyösuosituksen jatkamiselle on vahvat perusteet, kunnes rokotusten etenemisessä on saavutettu 70 prosentin kattavuus ja erilaisten rajoitustoimien purkamisen vaikutukset selviävät.

Seuraavan kerran etätyösuositusta arvioidaan elokuussa.

Etätyösuositus on jo poistettu perustason alueilta. Ministeriöiden mukaan suosituksen käyttöönottoa on harkittava myös perustasolla olevalla alueella heti, jos alueella havaitaan merkkejä tartuntojen kääntymisestä kasvuun.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut