Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi ei toistaiseksi puutu Elokapinan mielenosoituksen kulkuun Helsingin Mannerheimintiellä – HSL: "Emme odota sen kummempia ruuhkia"

Poliisi ei toistaiseksi puutu ympäristöliike Elokapinan Helsingin Mannerheimintiellä käynnissä olevan mielenosoituksen kulkuun.

– Poliisi on arvioinut yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Nykyisen tiedon mukaan on arvioitu, että mielenosoitus saa jatkua, jos se etenee edelleen aikaisemmalla tavalla, kertoo apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen STT:lle.

Kopperoisen mukaan poliisin tulee turvata sananvapauden toteutumista kaikin mahdollisin keinoin. Koska mielenosoittaminen kuuluu ihmisen perusoikeuksiin, tilaisuus keskeytetään vasta viimeisenä vaihtoehtona.

Apulaispoliisipäällikön mukaan mielenosoituksen mahdollinen kesto on jätetty lainsäädännössä auki. Myös mielenosoituksesta aiheutuvaa haittaa arvioidaan hänen mukaansa hyvin tapauskohtaisesti.

– Poliisi pyrkii neuvottelemaan mielenosoituksen ehdoista jo, kun se saa ilmoituksen tilaisuudesta. Poliisi joutuu puuttumaan, jos uhataan jonkun terveydentilaa tai koituu yleisiä järjestyshäiriöitä.

Ympäristöliike Elokapinan eilen iltapäivällä alkanut mielenosoitus on jatkunut yön yli Helsingissä Mannerheimintiellä Eduskuntatalon tuntumassa. Elokapina kertoi eilen torstaina, että noin 120 mielenosoittajaa oli leiriytymässä paikalla yön yli.

Mielenosoituksen ei odoteta aiheuttavan suuria ruuhkia

Mielenosoituksesta ei ole perjantaiaamuna aiheutunut merkittävää häiriötä liikenteelle, kerrottiin Helsingin seudun liikenteestä (HSL) STT:lle yhdeksältä aamulla.

– Emme odota sen kummempia ruuhkia liikenteeseen, sanoi Tapio Tolmunen HSL:n viestinnästä.

Raitiovaunuliikennettä siirrettiin torstaina poikkeusreitille mielenosoituksen alettua. Tolmusen mukaan raitiovaunulinjoja 3, 4 ja 10 koskevat poikkeusreitit ovat voimassa ainakin kello 13 asti perjantaina, eli vuorokauden mielenosoituksen alkamisesta.

Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle aamuviiden jälkeen, että yöllä tilanne on ollut vakaa ja mielenosoittajat ovat pysyneet samalla paikalla. Tilannekeskuksen mukaan poliisi on lähinnä ohjannut liikennettä, jota ei yöaikaan ollut merkittävästi.

Elokapina kertoi myöhään torstai-iltana, että mielenosoitusta on tarkoitus jatkaa kunnes hallitus vastaa Elokapinan esittämiin vaatimuksiin.

– Odotamme teitä täällä aamulla, Elokapina tviittasi illalla päätöksestään leiriytyä tielle.