Brasiliassa vahvistettu puoli miljoonaa koronaviruskuolemaa

Asiantuntijat ovat arvioineet Brasilian koronaviruslukemien olevan todennäköisesti alakanttiin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brasiliassa on nyt kirjattu yhteensä yli puoli miljoonaa koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Maan terveysministeri Marcelo Queiroga kertoi tuoreista koronaluvuista Twitterissä lauantaina.

Terveysministeriön päivityksessä kerrottiin kuolleita olevan yli puoli miljoonaa, kun Queiroga puhui 500 000 menehtyneestä. Vuorokaudessa oli ministeriön mukaan kirjattu yli 2 300 uutta koronaan liittyvää kuolemaa.

Asiantuntijat ovat arvioineet 212 miljoonan asukkaan Brasilian virallisten koronaviruslukemien olevan todennäköisesti alakanttiin. Yli 60 prosenttia Brasilian kuolemista on todettu tänä vuonna. Maa kamppailee kolmannen korona-aallon kanssa.

Fiocruz-tutkimusinstituutin mukaan maa on nyt kriittisessä vaiheessa, joka saattaa pahentua tulevina viikkoina talven saapuessa eteläiselle pallonpuoliskolle.

Asiantuntijat ovat huolissaan maan hitaasta rokotustahdista, tarttuvampien virusmuunnosten leviämisestä sekä presidentti Jair Bolsonaron nuivasta suhtautumisesta ennalta ehkäiseviin toimiin kuten maskien käyttöön.

Maailmanlaajuisesti Etelä-Amerikan maassa on vahvistettu toiseksi eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia. Ainoastaan Yhdysvalloissa kuolemia on kirjattu Brasiliaa enemmän. Johns Hopkinsin seurannan mukaan reilun 320 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissa on kirjattu yli 600 000 virukseen liittyvää kuolemaa.

Worldometer-tilastosivuston mukaan Yhdysvalloissa miljoonaa asukasta kohden on vahvistettu yli 1 850 kuolemaa. Brasiliassa vastaava luku on 2 340, Suomessa yli 170.

Belgia kieltää EU:n ulkopuolisten matkustajien maahantulon Britanniasta

Belgia kieltää EU:n ulkopuolisten matkustajien saapumisen maahan Britanniasta. Kiellolla Belgia haluaa rajoittaa Intiassa ensi kerran tunnistetun deltamuunnoksen leviämistä maahan.

Belgian matkustuskieltolistalla on Britannian lisäksi 26 muuta maata. Kiellon on määrä tulla voimaan viimeistään 27. kesäkuuta, kertoi terveysministerin tiedottaja uutistoimisto AFP:lle.

Belgiaan saavat näistä maista tulla vain EU:n kansalaiset sekä Belgiassa asuvat. Heidänkin on kuitenkin suostuttava tiukkoihin karanteenimääräyksiin ja koronatesteihin.

Deltamuunnos on aiheuttanut Britanniassa koronatartuntojen kasvun ja pakottanut Britannian hallituksen lykkäämään koronarajoitusten purkua.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut