Sosiaali- ja terveysministeriö antoi terveydenhuollolle ohjeistuksen koronatodistuksista

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) lähetti maanantaina terveydenhuollolle ohjauskirjeen koronatodistusten antamisesta ja koronatestien maksuista. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) lähetti maanantaina terveydenhuollolle ohjauskirjeen koronatodistusten antamisesta ja koronatestien maksuista, kertoo ministeriö tiedotteessaan.

Ministeriö sanoi, että kirje lähetettiin kunnille ja kuntayhtymille, Ahvenanmaan maakunnan hallitukselle sekä yksityisille terveyspalvelujen tuottajille.

Suomessa valmistellaan otettavaksi käyttöön koronatodistuksia, jotka täydennettäisiin vaiheittain Omakanta-palveluun.

Toukokuun 26. päivästä lähtien Omakannasta on saanut kansallisen koronarokotustodistuksen, jossa näkyvät henkilön saamat koronarokotukset. Kesäkuun 22. päivästä lähtien Omakannasta saa EU:n koronarokotustodistuksen, joka korvaa kansallisen todistuksen.

Ministeriön mukaan tavoitteena on, että 14. heinäkuuta lähtien myös EU:n todistukset koronatestituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista saa Omakannasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut