Paikallispankin johtaja kavalsi yli 40 000 euroa pankin varoja Satakunnassa autokaupat mielessään – sai ehdollisen tuomion

Kuvituskuva. Arkisto Riitta Ketola

STT

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina paikallisen pankin johtajana toimineen miehen törkeästä kavalluksesta. Oikeuden mukaan mies siirsi noin 43 500 euroa pankin rahoja omalle tililleen kahdella tilisiirrolla.

Mies toimi tekoaikaan keväällä 2020 pankin toimitusjohtajana. Vastauksessaan käräjäoikeudelle mies myönsi anastaneensa edellä mainitun summan pankin rahoja, mutta sanoi palauttaneensa rahat jo ennen kuin teko tuli ilmi.

Oikeuden mukaan pankinjohtaja selitti rahojen anastamista muun muassa suunnitelmilla auton hankkimisesta. Mies kertoi, että pankkilaisena hän oli kokenut lainanoton häpeällisenä ja pahana asiana.

Mies sanoi, että hänen tarkoituksenaan oli maksaa rahat takaisin, vaikka lopulta lainaa ottamalla. Koronapandemia oli miehen mukaan sekoittanut asioita, ja rahojen takaisinmaksaminen oli hetkeksi jäänyt.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään kavallukseen ja tuomitsi hänet kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut