Keskusta haluaa liberaalit mukaan mahdolliseen hallitussopuun Ruotsissa

Pääministeri Stefan Löfvenin hallitus kaatui maanantaina juuri kysymykseen mahdollisesta vuokrasääntelyn purkamisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsissa pallo uuden hallituksen muodostamisesta siirtyi keskiviikkona liberaaleille, kun keskustan puheenjohtaja Annie Lööf kertoi Dagens Nyheterin haastattelussa, että puolue voi luopua vaatimuksestaan markkinavuokrista, koska sille ei ole tukea valtiopäivillä.

Lööf sanoi myöhemmin uutistoimisto TT:n haastattelussa, että sopu uudesta hallituksesta löytyy kuitenkin vain siinä tapauksessa, että myös liberaalit ovat mukana. Liberaalit ovat toistaiseksi kuitenkin torjuneet yhteistyön ja sanoneet tukevansa maahan porvarihallitusta.

Pääministeri Stefan Löfvenin hallitus kaatui maanantaina juuri kysymykseen mahdollisesta vuokrasääntelyn purkamisesta. Löfvenillä on hallituksen kaatumisen jälkeen viikko aikaa ilmoittaa, tavoitteleeko hän maahan uutta hallitusta valtiopäivien puhemiehen johdolla vai määrää maahan uudet vaalit.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut