Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Trumpin henkilökohtaisena asianajajana toiminut Rudy Giuliani menetti toimilupansa perättömien vaalivilppiväitteiden vuoksi

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin henkilökohtaisena asianajajana toiminut Rudy Giuliani on menettänyt toistaiseksi asianajajan toimilupansa New Yorkin osavaltiossa.

Syynä olivat Giulianin perättömät väitteet, joiden mukaan Trump olisi hävinnyt viime vuoden presidentinvaalit vaalivilpin vuoksi. Newyorkilaisen tuomioistuimen mukaan Giuliani oli esittänyt todistettavasti vääriä ja harhaanjohtavia väittämiä Trumpin asianajajana.

Giulianin toimiluvan perumista ajoivat useat nimekkäät juristit.

Toimiluvan hyllyttämistä voi pitää poikkeuksellisena, sillä Giuliani saavutti urallaan korkean aseman. Hän työskenteli aikoinaan New Yorkin eteläisen piirin yleisenä syyttäjänä, jota pidetään yhtenä maan korkea-arvoisimmista lakimiespaikoista.

Giuliani muistetaan myös New Yorkin pormestarina. Hän oli virassa syyskuun 11. päivän terrori-iskujen aikaan vuonna 2001.

Giuliani pyrki myös republikaanien presidenttiehdokkaaksi vuoden 2008 vaaleissa, mutta hävisi John McCainille.

Trump kutsuu päätöstä "silkaksi noitavainoksi"

Donald Trumpin valtakaudella Giuliani tuli tunnetuksi tämän vankkumattomana tukijana, joka ajoi vaalit hävinneen presidentin vilppiväitteitä sekä julkisuudessa että oikeudessa.

Giulianin hyllytyksen jälkeen Trump julkaisi lausunnon, jossa hän kutsui Giuliania "suureksi amerikkalaiseksi patriootiksi" ja kutsui päätöstä "silkaksi noitavainoksi".

Giuliani voi vielä valittaa päätöksestä, joka on tällä erää tilapäinen, kertoo Yhdysvaltain yleisradio NPR .