Kolme kuoli ja useita haavoittui puukkohyökkäyksessä Saksan Würzburgissa

Puukkoisku tapahtui Baijerisssa sijaitsevan Würzburgin historiallisessa keskustassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kolme ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut Saksan Würzburgissa tapahtuneessa puukkohyökkäyksessä. Paikallinen poliisi kertoi Twitterissä , että epäilty tekijä on 24-vuotias somalialaismies. Poliisi käytti ampuma-asetta ottaessaan epäiltyä kiinni.

Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann kertoi, että mies oli äskettäin ollut psykiatrisessa sairaalassa hoidossa. Poliisi oli luokitellut hänet väkivaltariskiksi.

Puukkoisku tapahtui Baijerisssa sijaitsevan Würzburgin historiallisessa keskustassa Barbarossa-aukiolla.

Poliisi pyysi silminnäkijöitä kunnioittamaan uhrien yksityisyyttä ja olemaan jakamatta tapahtumasta kuvia ja videoita.

Baijerin osavaltiohallituksen pääministeri Markus Söder tuomitsi iskun ja ilmaisi surunvalittelunsa. Hän kiitti poliisin ja hoitohenkilökunnan toimintaa mutta myös tavallisia kansalaisia, jotka kepein ja astaloin pitivät puukkomiestä aisoissa, kunnes poliisi pääsi paikalle.

Puukottajan motiiveista ei ollut tuoreeltaan tietoa. Saksassa on viime vuosina tapahtunut useita ääri-islamistien tekemiä terrori-iskuja, joista uusin oli Dresdenissä viime syksyllä. Iskussa kuoli yksi mies ja toinen haavoittui vakavasti. 20-vuotias syyrialaismies sai iskusta äskettäin elinkautisen tuomion.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut