Rankat sateet saivat vedet tulvimaan kellareihin – Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella yli 30 vahingontorjuntatehtävää

Ukkonen on aiheuttanut vahingontorjuntatehtäviä eri puolilla maata. Kuvituskuva. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Lohjan ja Raaseporin suunnalla kulkenut ukkosrintama ja sen mukanaan tuomat rankat sateet ovat saaneet vedet tulvimaan kellareihin Länsi-Uudellamaalla, pelastuslaitos kertoo Twitterissä . Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella on ollut alueella yli 30 vahingontorjuntatehtävää, joista suurin osa on liittynyt edellisen kaltaisiin tilanteisiin.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystäjä Roope Pelkosen mukaan valtaosa rakennuksista, joihin vesi on tulvinut, on yksityisasuntoja. Joukossa on ollut ainakin yksi liiketila.

– Joitakin vesivahinkoja on tullut, Pelkonen kertoo.

Hälytykset alkoivat noin neljän aikaan päivällä. Seitsemän aikaan tilanne on rauhoittunut sekä sateiden että niihin liittyvien hälytysten osalta.

Ukkoskuurojen jäljiltä pelastuslaitoksilla on ollut useita vahingontorjuntatehtäviä myös ainakin Keski-Suomen Joutsassa ja Varsinais-Suomen Laitilassa. Myös Varsinais-Suomen Aurassa ukkoskuurot aiheuttivat ongelmia. Kova vesisade johti siihen, etteivät sadevesiviemärit enää vetäneet vesimäärää ja vesi alkoi tulvia hulevesijärjestelmästä ylös kadulle. Pelastuslaitos kävi laittamassa Aurassa varoitukset tulvineelle katuosuudelle.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut