Miamin kerrostaloromahduksen uhriluku nousi yhdeksään – 156 yhä kateissa

Pelastustyöntekijöiden mukaan on edelleen mahdollista, että raunioissa voi olla eloonjääneitä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen Floridassa tapahtuneen kerrostaloromahduksen uhriluku on noussut yhdeksään. Miami-Dade Countyn pormestari Daniella Levine Cava kertoi sunnuntaiaamuna paikallista aikaa, että raunioista löytyi yön aikana neljä kuolonuhria lisää sekä osia ihmisten ruumista.

Yksi raunioista pelastettu kuoli myöhemmin sairaalassa.

Pelastustyöt romahtaneessa talossa ovat osoittautuneet erittäin hankaliksi, ja niitä on vaikeuttanut syvällä talon raunioissa syttynyt tulipalo, joka pormestarin mukaan on saatu hallintaan.

Pelastustyöntekijöiden mukaan on edelleen mahdollista, että raunioissa voi olla eloonjääneitä.

Tiedossa ei ole, kuinka paljon ihmisiä talossa oli sen romahtaessa. Turma tapahtui Surfsiden kaupungissa Miami Beachin pohjoispuolella varhain torstaiaamuna paikallista aikaa. Kateissa on yhä 156 ihmistä. Heidän joukossaan on ainakin parikymmentä ulkomaalaista sekä Latinalaisen Amerikan maista että Kanadasta.

Aiemmin amerikkalaismediat kertoivat, että romahtaneessa talossa havaittiin vakavia rakennevaurioita jo kolme vuotta sitten. Pormestari Cavan mukaan viranomaiset eivät olleet raportista tietoisia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut