Facebook voitti kiistan oikeudessa, arvo nousi yli biljoonaan dollariin – saa pitää Instagramin ja Whatsappin

Sosiaalisen median jättiyhtiö Facebook on saanut merkittävän voiton tuomioistuimessa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Sosiaalisen median jättiyhtiö Facebook on saanut merkittävän voiton tuomioistuimessa. Yhdysvaltain liittovaltion tuomari hylkäsi useat oikeusjutut yhtiötä vastaan maanantaina paikallista aikaa.

Liittovaltion tuomari kumosi syytteet kilpailulakien rikkomisesta ja valta-aseman väärinkäytöstä. Tuomarin mukaan kanteissa ei pystytty todistamaan, että Facebook olisi monopoli.

Washingtonissa annettu päätös merkitsee, että Instagramia ja Whatsappia ei tarvitse irrottaa emoyhtiö Facebookista. Tuloksena oli niin ikään se, että Facebookin osakkeiden markkina-arvo nousi ensi kertaa yli biljoonaan dollariin.

Oikeusjuttuja Facebookin pilkkomiseksi olivat ajamassa muiden muassa Yhdysvaltain hallitus ja 46 osavaltiota. Viime joulukuussa jätetyissä kanteissa vaadittiin esimerkiksi viestisovellus Whatsappin sekä kuvien jakopalvelun ja sosiaalisen verkoston Instagramin myymistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut