Kansanedustaja Sakari Puisto hakee perussuomalaisten puheenjohtajuutta

Puisto on perussuomalaisista ensimmäinen, joka on ilmoittanut asettuvansa ehdolle puolueen puheenjohtajaksi. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Perussuomalaisten pirkanmaalainen kansanedustaja Sakari Puisto ilmoitti tiistaina Twitterissä lähtevänsä ehdolle puolueen puheenjohtajaksi Seinäjoen puoluekokouksessa elokuussa.

Puolueen nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti aiemmin kesäkuussa, ettei ole asettumassa ehdolle jatkokaudelle puheenjohtajana.

Puisto on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja ensimmäinen, joka on ilmoittanut asettuvansa ehdolle puheenjohtajaksi Halla-ahon ilmoitettua päätöksestään. Aiemmin helmikuussa lohjalaisyrittäjä Ossi Tiihonen ilmoitti ehdokkuudestaan.

Yhtenä ennakkosuosikkina puheenjohtajan paikalle pidetään perussuomalaisten varapuheenjohtajaa Riikka Purraa, joka on kuitenkin pantannut päätöstään ehdolle lähtemisestä. Purra kertoi juhannusta edeltäneellä viikolla Helsingin Sanomille tekevänsä päätöksensä lähiviikkojen aikana.

Korjattu klo 19.09: Toisin kuin aiemmin kerrottiin, Puisto ei ole ensimmäinen puheenjohtajakilpaan ilmoittautunut, vaan ensimmäinen Halla-ahon ilmoituksen jälkeen kisaan lähtenyt perussuomalainen.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut