Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Telakalla oleva 25-metrinen lautta palaa Paraisilla Turun saaristossa – ruuman ikkunasta lensi itsestään lauennut hätäraketti

Sammutustöissä on mukana alusten tulipaloihin ja onnettomuuksiin erikoistunut meripelastusryhmä.

Telakalla oleva 25-metrinen lautta palaa Paraisilla Turun saaristossa. Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai tulipalosta hälytyksen hieman ennen kello kymmentä aamulla.

Päivystävä päällikkö Petri Nenonen kertoo, että hälytyksen tekivät kolme telakalla ollutta työntekijää. He olivat myös altistuneet savulle.

– Työntekijät olivat ilmeisesti yrittäneet sammuttaa itse paloa. Ambulanssi kävi tarkastamassa heidän kuntonsa, Nenonen sanoo.

Tulipalosta ei ole aiheutunut muita henkilövahinkoja, eikä se ole vaarassa levitä ympäristöön. Savua on tuulen mukana kulkeutunut Sandvikinniemeen. Alueella on muun muassa kesämökkejä.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä.

Palavan lautan kansirakenteet on saatu sammutettua. Sen sijaan ruuma palaa edelleen.

Vaikka alus on Nenosen arvion mukaan ollut telakoituna pitkään, ruumassa on todennäköisesti paljon tavaraa. Ruuman ikkunasta oli muun muassa singahtanut tulipalon vuoksi lauennut hätäraketti.

Sammutus kestää Nenosen arvion mukaan useamman tunnin. Sammutustöissä on mukana alusten tulipaloihin ja onnettomuuksiin erikoistunut MIRG-ryhmä.

– Pyrimme jatkamaan sammutusta turvallisesti. Mitään kiirettähän tässä ei ole, Nenonen sanoo.