Pohjola Vakuutus myy sairaalatoimintansa Pihlajalinnalle

Pihlajalinna on jo aiemmin toiminut Pohjola Vakuutuksen yhteistyökumppanina. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Pohjola Vakuutus luopuu sairaalatoiminnastaan. Pohjola Sairaalan osakekanta myydään kokonaisuudessaan Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveydelle . Nettovelaton käteisenä maksettava kauppahinta on lähes 32 miljoonaa euroa, kerrotaan Pihlajalinnan tiedotteessa.

Yrityskaupan yhteydessä Pohjola Vakuutus ja Pihlajalinna solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen terveyspalveluiden tuottamisesta Pohjola Vakuutuksen asiakkaille. Pihlajalinna on jo aiemmin toiminut Pohjola Vakuutuksen yhteistyökumppanina valtakunnallisessa monituottajamallissa.

Pohjola Sairaala on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju. Se toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla. Sen palveluksessa työskenteli viime vuonna noin 270 työntekijää, eikä osakekauppa vaikuta yhtiön mukaan henkilöstön työsuhteisiin.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut