Poliisi ei enää epäile vaalirikosta ennakkoäänestyksessä Turun Varissuolla

Lounais-Suomen poliisi on päättänyt tutkinnan, joka koski Turun Varissuolla järjestettyä kuntavaalien ennakkoäänestystä. Roni Lehti / LEHTIKUVA

STT

Lounais-Suomen poliisi on päättänyt tutkinnan, joka koski Turun Varissuolla järjestettyä kuntavaalien ennakkoäänestystä. Poliisille oli kerrottu, että äänestyspaikalla käyneitä ihmisiä olisi mahdollisesti painostettu äänestämään jotakin ehdokasta. Vaalivirkailijoiden havaintojen mukaan vaalipaikalle oli saatettu henkilöitä, jotka huonon kielitaidon takia eivät vaikuttaneet ymmärtävän vaaliprosessia.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei saatu vahvistusta väitteille vaalirikoksesta, eikä kenelläkään ollut omakohtaisia havaintoja väitetystä toiminnasta. Tutkinnanjohtaja Jari Riiali sanoo tiedotteessa, että väitteet rikoksesta perustuivat toisen käden tietoon ja vaalivirkailijoiden tunteeseen siitä, että painostusta olisi tapahtunut.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut