Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cargotecin ja Konecranesin yhdistyminen joutuu EU-komission tarkempaan syyniin

Kahden suuren suomalaisen konepajayhtiön Cargotecin ja Konecranesin kaavailema yhdistyminen joutuu EU:n kilpailuviranomaisen tarkempaan arviointiin.

EU-komissio kertoi perjantaina aloittaneensa tarkemman tutkinnan asiasta. Komissio sanoo olevansa huolissaan, että yhtiöiden suunniteltu sulautuminen voisi vähentää kilpailua kontin- ja lastinkäsittelylaitteissa Euroopassa.

EU:n kilpailukomissaari Margrethe Vestager toteaa tiedotteessa, että Cargotec ja Konecranes ovat kaksi maailmanlaajuisesti johtavaa yritystä kontin- ja lastinkäsittelylaitteiden markkinoilla. Vestagerin mukaan komissio aikoo tarkkaan arvioida, olisiko ehdotetulla yhdistymisellä kielteisiä kilpailuvaikutuksia. Komission huolena on, että Cargotecin ja Konecranesin yhdistyminen voisi vähentää asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia ja nostaa hintoja tietyissä tuoteryhmissä.

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec ja nostolaitevalmistaja Konecranes ilmoittivat viime vuoden lokakuussa, että yhtiöt ovat sopineet yhdistymisestä.

Yhtiöt kertoivat tuolloin, että yhdistyminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. EU-komission lisäksi asiaa arvioivat ainakin Britannian, Yhdysvaltojen ja Kiinan kilpailuviranomaiset.

Cargotec ja Konecranes odottavat EU-komission toisen vaiheen lupaharkinnan jatkuvan tämän vuoden toisen vuosipuoliskon ajan. Yhtiöt sanovat olevansa luottavaisia, että kaavailtu sulautuminen voidaan toteuttaa vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon loppuun mennessä.