Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Yön uutiskooste | Helteet jatkuvat vaarallisen kuumina – Yksi syy nousi kuntavaalien puoluevalinnan tärkeimmäksi

Kiinteistönvälitysliikkeet saivat viime vuonna kymmeniä sanktioita viranomaiselta

Aluehallintovirastot (avi) antoivat viime vuonna yhteensä 50 sanktiota kiinteistönvälitysliikkeille, selviää STT:n tekemästä selvityksestä. Kuluvana vuonna taas sanktioita oli annettu kesäkuun puoliväliin mennessä 12.

Valtaosa kaikista sanktioista oli varoituksia, joita oli yhteensä 52 kappaletta. Loput kymmenen olivat erilaisia liikkeille asetettuja toimintakieltoja ja välitysrekisteristä poistamisia.

Suurin osa sanktioista oli annettu täysin itsenäisille välitysliikkeille. Joukossa oli kuitenkin myös isoihin ketjuihin, kuten Remaxiin, Kiinteistömaailmaan, Kotijoukkueeseen ja OP kotiin kuuluvia liikkeitä.

Holhottavaksi joutuneiden vanhusten asuntojen myyntiluvat viipyvät kuukausitolkulla

Kiinteistönvälittäjät pitävät katastrofaalisena tilannetta, että holhottaviksi joutuneiden vanhusten asuntoja koskevat luvat viipyvät Digi- ja väestötietovirastossa kuukausitolkulla.

Digi- ja väestötietovirasto myöntää, että käsittelyajat pitäisi ilman muuta saada lyhyemmiksi. Holhoustoimen lupa-asioissa käsittelyajat ovat kahdesta kolmeen kuukautta ja holhoustoimen määräämisasiat neljästä viiteen kuukautta.

Myös eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty kanteluita Digi- ja väestötietoviraston käsittelyajoista. Oikeusasiamies ei ole vielä tehnyt ratkaisuja asiasta.

Mopoautojen suosio on laskussa

Mopoautojen suosio on ollut viimeisten viiden vuoden ajan laskussa. Mopoautojen huippuvuosina 2014 ja 2015 Suomessa oli liikennekäytössä yli 8 000 mopoautoa. Viime vuonna mopoautoja oli liikenteessä enää noin 5000, Traficomista kerrotaan.

Vuonna 2013 ajo-oikeus, jolla sai ajaa sekä mopoa että mopoautoa, eroteltiin kahdeksi erilliseksi ajo-oikeudeksi. Tämän seurauksena moni nuori on hankkinut pelkästään kaksipyöräisen mopon ajo-oikeuden. Kaksipyöräiset mopot ovat olleet aina ylivoimaisesti mopoautoja suositumpia.

Mopoautojen suosion laskuun ovat vaikuttaneet myös hytilliset mönkijät, jotka alkoivat yleistyä Suomessa muutama vuosi sitten.

Sunnuntaina kuuminta maan pohjoisosissa – helteet jatkuvat edelleen

Sää jatkuu tänään helteisenä ja jopa hieman lauantaita lämpimämpänä. Sää on selkeää tai puolipilvistä, ja 30 astetta voi ylittyä niin Lapissa kuin etelämpänäkin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kuuminta on todennäköisesti Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa. Lauantaina korkein lämpötila, 30,1 astetta, mitattiin Lapissa Ylitorniolla ja Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella.

Helteet jatkuvat Suomessa alkuviikosta. Sateita on saapumassa vasta viikon puolivälin tienoilla. Helle- ja metsäpalovaroituksia on voimassa lähes koko maassa. Voimakkaasta uv-säteilystä varoitetaan maan eteläosissa ja laajalti keskiosissa.

Yli puolelle suomalaisista aatteellinen linja tärkein puoluevalintaan vaikuttava tekijä kuntavaaleissa

Yli puolelle suomalaisista puolueen aatteellinen linja oli viidestätoista vaihtoehdosta tärkein puoluevalintaan vaikuttava tekijä kuntavaaleissa, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön kysely.

Vastaajia pyydettiin arvioimaan, kuinka paljon listatut tekijät vaikuttivat siihen, minkä puolueen tai muun ryhmittymän edustajaa he halusivat äänestää.

Aatteellisen linjan lisäksi kärkeen nousi puolueen toiminta yleensä Suomessa, puoluekannan vakiintuneisuus ja puolueen kyvykkyys ajaa vastaajan oman sosiaaliryhmän etuja.

Vähiten merkittävänä asiana puolueen valinnassa pidettiin ystävien ja tuttujen suosituksia.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS, ja vastauksia oli hieman yli 1 000.

Israel on jatkanut ilmaiskujaan Gazan kaistalle reilu kuukausi sitten sovitun tulitauon jälkimainingeissa

Israel on tehnyt ilmaiskuja Gazaan myöhään lauantai-iltana, kertovat Israelin asevoimat ja palestiinalaislähteet.

Asevoimat näkee ilmaiskut vastatoimena Gazasta lähetetyille ilmapalloille, jotka ovat sytyttäneet tulipaloja Israelissa. Asevoimat kertoo hävittäjiensä tehneen iskuja äärijärjestö Hamasin kohteisiin. Gazalaislähteiden mukaan iskuista ei ole seurannut henkilövahinkoja.

Israel teki ilmaiskuja Gazan kaistalle myös perjantain vastaisena yönä.

Toukokuussa Israel ja Hamas sopivat tulitauosta 11 päivää kestäneiden sotatoimien jälkeen. Niiden aikana kuoli ainakin 260 palestiinalaista ja 13 israelilaista. Väkivaltaa on kuitenkin nähty alueella myös tulitauon jälkeen. (Lähde: AFP)

Kadonneiden etsinnät keskeytetty Miamissa, viranomaiset valmistautuvat osittain romahtaneen kerrostalon purkamiseen

Yhdysvaltain Miamissa viranomaiset valmistautuvat purkamaan osittain romahtaneen rakennuksen pystyyn jääneen osan. Samalla romahduksessa kadonneiden etsinnät on keskeytetty väliaikaisesti. Asiasta kertovat paikalliset viranomaiset muun muassa uutistoimisto AP:n sekä uutiskanava CNN:n mukaan.

AP:n mukaan pelastustyöntekijät keskeyttivät etsinnät paikallista aikaa iltapäivällä eli myöhään illalla Suomen aikaa. Purkutöihin saapuneet ryhmät alkoivat tuolloin porata reikiä pystyssä olevan osan rakenteisiin.

Floridan Miamissa viime viikolla osittain romahtaneen kerrostalon pystyyn jäänyt osa puretaan, koska sen pelätään romahtavan pelastustyöntekijöiden päälle. Purkutoimia on vauhditettu muun muassa Floridaa kohti puhkuvan trooppisen myrskyn vuoksi.

Japanissa etsitään kadonneita tuhoisan maanvyörymän jäljiltä – ainakin kaksi kuollut

Japanissa on kuollut ainakin kaksi ihmistä tuhoisassa maanvyörymässä, joka pyyhki mukanaan rakennuksia ja autoja maan pääkaupungin Tokion lähellä.

Viranomaisten mukaan maanvyörymän jäljiltä on edelleen kadoksissa parisenkymmentä ihmistä. Viranomaisten mukaan pelastustöitä on ollut tekemässä yli tuhat ihmistä.

Maanvyörymä iski lauantaina maan keskiosassa sijaitsevaan kuumista lähteistään tunnettuun Atamin kaupunkiin. Maanvyörymän tuhoisa voima on tallentunut myös useisiin sosiaalisessa mediassa jaettuihin videoihin.

Alueella on ollut kovia sateita jo useiden päivien ajan. Sateet ovat jatkaneet alueen piiskaamista sunnuntainakin. (Lähde: AFP)

Englanti eteni murskavoitolla EM-turnauksen välieriin

Englanti on voittanut Ukrainan 4–0 jalkapallon miesten EM-turnauksen puolivälierissä. Englanti sai Roomassa pelattavaan kamppailuun unelma-alun, kun Harry Kane tuikkasi joukkueensa johtoon neljännellä minuutilla. Toisella puoliajalla Harry Maguire, Kane ja Jordan Henderson lisäsivät Englannin johtoa.

Englanti kohtaa ensi keskiviikkona välierissä Tanskan. Toisessa välieräparissa kohtaavat Italia ja Espanja tiistaina. Välierät ja finaali pelataan Lontoossa.