Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huawei teki suuren älyautosopimuksen, jolla kiinalaisteknologia tuodaan Volkswagenin automalleihin

Turvallisuushuolia länsimaissa nostattanut kiinalainen teknologiayhtiö Huawei kertoo tehneensä autoalan suurimman langattoman teknologian sopimuksen autojätti Volkswagenin tavarantoimittajan kanssa. Lisenssisopimus mahdollistaa Huawein 4g-teknologian hyödyntämisen Volkswagenin valmistamissa ajoneuvomalleissa.

Myös Volkswagen vahvisti, että sen tavarantoimittaja on solminut lisenssisopimuksen "erään johtavan ict-alan yrityksen" kanssa. Autojätin ajoneuvomerkkeihin lukeutuvat Volkswagenin lisäksi muun muassa Audi, Porsche ja Skoda.

Kiinalaisyhtiön likeiset kytkökset Kiinan valtiojohtoon ovat herättäneet länsimaissa huolta Huawein teknologioiden turvallisuudesta. Useat maat ovat estäneet esimerkiksi 5g-infrastruktuurin rakentamisen Huawein varaan. Huawei on kiistänyt siihen liitettyjen uhkakuvien todenperäisyyden.

Huawei onkin joutunut etsimään itselleen uusia markkinarakoja esimerkiksi älyautomarkkinoilta, sillä Yhdysvaltain pakotteet ovat ajaneet sen verkkolaite- ja älypuhelintuotannon ahtaalle.