Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 50 ihmistä on kuollut suuressa tehdaspalossa Bangladeshissa, palo raivonnut lähes vuorokauden

Bangladeshissa ainakin 52 ihmistä on kuollut elintarviketehtaassa syttyneessä valtavassa tulipalossa, poliisi kertoo. Lisäksi yli 30 ihmistä on loukkaantunut. Osa heistä pakeni paloa hyppäämällä tehtaan ylemmistä kerroksista.

Tulipalo syttyi torstaina iltapäivällä paikallista aikaa Rupganjissa lähellä pääkaupunki Dhakaa. Lähes vuorokausi myöhemmin palo jatkui yhä.

Dhakan palolaitoksen päällikön Dinu Moni Sharman mukaan palo lähti liikkeelle, koska tehtaaseen oli varastoitu helposti syttyviä kemikaaleja ja muoveja.

Palolaitos yritti perjantaina edelleen sammuttaa kuusikerroksisen rakennuksen viidettä ja kuudetta kerrosta.

– Kun palo on saatu hallintaan, teemme etsintä- ja pelastusoperaation sisälle. Sitten voimme vahvistaa, onko kuolonuhreja lisää, sanoi palolaitoksen edustaja Debashish Bardhan uutistoimisto AFP:lle.

Kymmeniä työntekijöitä jäi loukkuun

Alkuun palon jäljiltä kerrottiin vain kolmesta kuolonuhrista, mutta luku nousi dramaattisesti, kun pelastajat pääsivät kolmanteen kerrokseen, josta löytyi 49 ruumista. Palolaitoksen edustajan mukaan työntekijät eivät olleet päässeet rakennuksen katolle, sillä sisäänkäynti portaikkoon oli lukittu. Alempiin kerroksiin he eivät voineet mennä, sillä ne olivat jo tulessa.

Palosta pelastautuneen Mohammad Saifulin mukaan sisällä oli kymmeniä ihmisiä, kun tulipalo syttyi.

– Kolmannessa kerroksessa molempien portaikkojen portit oli lukittu, Saiful sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Katolle pelastautuneet 25 ihmistä autettiin alas köysien avulla.

Työntekijät kertoivat AFP:lle, että tehtaassa on ollut pienempä tulipaloja viime vuosina. Tehtaassa on työntekijöiden mukaan vain kaksi portaikkoa pakenemista varten.

Bangladeshin lähihistoriasta löytyy useita suuria teollisuus- ja asuinrakennusten onnettomuuksia. Maa lupasi uudistuksia sen jälkeen, kun yhdeksänkerroksinen Rana Plazan tehdas romahti vuonna 2013 ja 1 100 ihmistä kuoli. Maata on kuitenkin edelleen arvosteltu löyhistä turvallisuusstandardeista.