Brasiliassa tyytyväisyys Bolsonaron hallintoon alhaisimmillaan

Bolsonaro on ollut vallassa vuodesta 2019. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Brasiliassa tyytymättömyys presidentti Jair Bolsonaron hallintoa kohtaan on nousussa. Asia selviää mielipidetutkimuksia tekevän Datafolha-instituutin julkaisemasta kyselystä.

Yli puolet vastaajista ilmaisi tyytymättömyyttä hallintoon. Se on enemmän kuin kertaakaan aiemmin Bolsonaron kaudella. Vielä toukokuussa 45 prosenttia vastaajista näki hallinnon toimet huonoina tai kauheina. Oikeistolainen, muun muassa koronaviruspandemiaa vähätellyt presidentti on ollut vallassa vuodesta 2019.

Bolsonaron hallintoon tyytyväisiä oli 24 prosenttia vastaajista. Hallinnosta pitävien osuus vastaajista on myös ollut laskussa. Vuoden alussa noin 30 prosenttia ilmaisi tyytyväisyyttä hallintoon.

Tyytyväisyyden laskuun ovat vaikuttaneet muun muassa koronaviruspandemian hoito ja Bolsonaron korruptiosyytökset.

Bolsonaron suosio lähti erityisesti laskuun tämän vuoden tammikuussa. Tuolloin hallinto lopetti koronatukien jakamisen. Tukien oli tarkoitus lieventää koronaviruksen ensimmäisen aallon taloudellisia vaikutuksia.

Laskua vauhditti myös koronaviruksen toinen aalto.

212 miljoonan asukkaan Brasilia on määrällisesti yksi koronaviruspandemiasta eniten kärsineitä maita. Yhdysvaltalaisen koronavitustartuntoja seuraavan Johns Hopkinsin yliopiston seurannan mukaan maassa on todettu yli 19 miljoonaa koronavirustartuntaa. Se on kolmanneksi eniten maailmassa Yhdysvaltain ja Intian jälkeen. Maassa on kirjattu toiseksi eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia. Kuolleita on yli puolimiljoonaa.

Tuoreeseen kyselyyn vastasi 7.–8. heinäkuuta yli 2 000 ihmistä.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut