BBC: Biden korosti Putinille, että USA pysäyttää kyberhyökkäykset Venäjältä

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden nosti kyberhyökkäykset esiin perjantaina puhelinkeskustelussaan Putinin kanssa, ilmoitti Valkoinen talo BBC:n mukaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on painottanut Venäjän presidentille Vladimir Putinille, että Yhdysvallat ryhtyy "kaikkiin tarvittaviin toimiin" pysäyttääkseen Venäjältä tulevat kyberhyökkäykset. Biden nosti asian esiin perjantaina puhelinkeskustelussaan Putinin kanssa, ilmoitti Valkoinen talo BBC:n mukaan.

Biden kertoi medialle tehneensä Putinille selväksi, että hän odottaa Venäjän johdon puuttuvan maasta tehtäviin kyberhyökkäyksiin, oli tekijätaho mikä hyvänsä. Biden sanoi myös, että Yhdysvallat voi hyökätä hakkereiden käyttämiin palvelimiin.

Venäjän hallinto on kiistänyt Yhdysvaltain antaman tiedon siitä, että Yhdysvallat olisi toistuvasti ottanut yhteyttä venäläisiin kyberhyökkäysten vuoksi viimeksi kuluneen kuukauden aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut