MTV: Hallituspuolueet eri linjoilla yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten poistamisesta

Sairaanhoitaja otti koronavirusnäytteitä yksityisen terveydenhoitoalan yrityksen Terveystalon drive-in-testauspisteessä Porvoossa maaliskuussa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Hallituspuolueet ovat eri mieltä siitä, pitäisikö sote-uudistuksen myötä luopua yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksista, ilmenee MTV :n uutisten kyselystä. Puolueista vasemmistoliitto ja vihreät kannattavat korvauksista luopumista, keskusta ja RKP vastustavat. SDP ei ota asiaan vielä selvää kantaa.

Kysymystä Kela-korvauksista on määrä käsitellä parlamentaarisessa työryhmässä, joka aloittaa työnsä syksyllä. Työryhmä pohtii sitä, miten palvelujen rahoittajakanavien määrää voitaisiin vähentää. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) sanoo, että tällä tavoitellaan suurempaa kustannustehokkuutta ja mahdollisimman tasa-arvoisia ja saumattomia palveluketjuja.

Sarkkinen arvioi, että hallitus linjaa korvauksista ensi talvella. Oppositiossa perussuomalaiset ja kokoomus ovat Kela-korvauksista luopumista vastaan.

– On tavoiteltavaa, että päästäisiin purkamaan tätä monikanavaisuutta ja rahat olisivat enemmän samassa pussissa, ministeri sanoo.

Kelan tutkimusprofessori Hennamari Mikkonen arvioi MTV:n uutisille, että korvausten poistaminen kasvattaisi jonoja ja painetta julkisen terveydenhuollon puolella.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut