Eurooppa-myönteinen puolue johtaa ääntenlaskua Moldovassa

Nainen äänesti sunnuntaina Moldovan parlamenttivaaleissa Gura Biculuin kylässä noin 70 kilometrin päässä pääkaupungista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Moldovassa kansalaiset äänestivät sunnuntaina itselleen uuden parlamentin. Kun reilut 40 prosenttia äänistä oli laskettu, Eurooppa-myönteisen presidentin Maia Sandun keskustaoikeistolainen puolue PAS oli johdossa.

Lasketuista äänistä PAS oli kerännyt yli 40 prosenttia, kun sosialistien ja kommunistien blokin prosenttiosuus oli reilut 30. Blokkia johti Venäjä-myönteinen entinen presidentti Igor Dodon.

Viime vuoden lopulla maan presidentiksi valittu Sandu sanoi äänestäneensä muutoksen puolesta.

– Äänestin, jotta voimme laittaa asiat järjestykseen maassamme ja päästä eroon niistä, jotka ovat ryöstäneet maatamme monia vuosia, Sandu sanoi.

Dodon puolestaan varoitti äänestämästä niitä, jotka "antavat maan ulkopuolisen kontrolliin".

Noin 2,6 miljoonan asukkaan Moldova on ollut jakautuneena niihin, jotka haluavat läheisempiä suhteita EU:hun ja niihin, jotka haluavat säilyttää neuvostoajalta peräisin olevat suhteet Venäjään.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut