Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjavallassa hotelli Hiittenharjussa tulipalo – alueella varoitetaan terveydelle haitallisesta savusta

Ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä ja sulkemaan ilmanvaihto sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

Harjavallassa Satakunnassa sijaitsevan hotelli Hiittenharjun kattorakenteissa syttynyt tulipalo on levinnyt käytännössä koko rakennukseen, kertoo Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tuomas Kiskola.

Palo levisi myös viereiseen maastoon, mutta se saatiin palomestarin mukaan sammutettua. Tällä hetkellä keskitytään siihen, ettei palo pääse enää leviämään.

Kiskolan mukaan sammutustyöt ovat käynnissä ja kestävät jälkivartiointeineen huomisaamuun asti. Hotellin asiakkaat evakuoitiin jo aikaisemmin.

Satakunnan pelastuslaitos on julkaissut vaaratiedotteen, että alueella on ilmassa palosta syntyvää terveydelle haitallista savua. Alueen ihmisiä kehotetaan pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto sekä odottamaan tiedotetta vaaratilanteen päättymisestä.

– En osaa ottaa syttymissyyhyn vielä mitään kantaa. Poliisi tutkii asiaa, kun pääsevät tutkimaan, Kiskola kertoo STT:lle.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta tulipalosta hieman kuuden jälkeen illalla.

Harjavallassa oli hetkeä aikaisemmin saatu sammutettua tulipalo Boliden Harjavallan sulatossa, pelastuslaitos kertoo.