Pääministerin virka-asunnon Kesärannan pintaremontti ja sisustustyöt ovat valmistuneet

Kesäranta toimii myös edustustilana. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Pääministerin virka-asunnon Kesärannan kunnostus- ja sisustustyöt ovat valmistuneet, kertoo valtioneuvoston kanslia. Kyseessä on elinkaaripäivitys, jossa yksityistilojen seiniä on maalattu ja kalustusta uusittu osittain.

Kesärannan yksityistilojen irtaimistohankintojen kokonaiskustannukset ovat noin 50 000 euroa, josta taidehankintojen osuus on noin 10 000 euroa. Pintaremontin kustannukset ovat noin 6 000 euroa.

Kesäranta toimii myös edustustilana.

Valtioneuvoston kanslian mukaan hankitut kalusteet ovat pääasiassa kotimaista suunnittelua ja tuotantoa.

Nyt hankittuihin kalusteisiin kuuluvat muun muassa uusi sohvakalusto, mattoja ja verhoja, tuoleja ja valaisimia sekä taaperosänky.

Laaja sane eraus viimeksi vuosina 2003 - 2004

Kesärantaan on tehty laaja saneeraus viimeksi vuosina 2003–2004. Saneerauksen kustannukset olivat tuolloin 2,4 miljoonaa euroa.

Laajempaa kunnossapitoa tehdään ja sisustusta uusitaan noin kahdenkymmenen vuoden välein. Kesärannan kiinteistöä on saneerattu 1950-, 1980- ja 2000-luvulla.

Alueella on sekä kaava- että asetussuojelu. Rakennukset ja rakennelmat sekä rantamuurit ja piha-alue muodostavat historiallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaan miljöökokonaisuuden.

Ministeripalkkiolain mukaan pääministerillä on asunto valtion omistamassa talossa. Kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan valtion varoista. Kesärannan kalusteet ja muu irtaimisto ovat valtion omaisuutta.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut