WHO:n asiantuntijat: Koronapandemia ei ole lähelläkään päättymistä

Hyvin todennäköisesti ilmaantuu uusia ja mahdollisesti vaarallisempia virusmuunnoksia, joita voi olla haastavampaa hillitä, WHO:n komitea totesi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Maailman terveysjärjestön WHO:n hätäkomitea varoitti torstaina, että uusien koronaviruksen muunnoksien odotetaan leviävän eri puolilla maailmaa, mikä tekee vaikeaksi pandemian pysäyttämisen.

– Pandemia ei ole missään lähelläkään päättymistä, sanoi komitea lausunnossaan.

Hyvin todennäköisesti ilmaantuu uusia ja mahdollisesti vaarallisempia virusmuunnoksia, joita voi olla haastavampaa hillitä, komitea totesi.

Kiina on ilmoittanut koventavansa keinoja, joilla ihmiset saadaan ottamaan koronarokote. Kiina uhkaa estää ainakin osassa maata rokottamattomilta aikuisilta pääsyn esimerkiksi sairaaloihin ja kauppakeskuksiin.

Pääsy on määrä estää muihinkin julkisiin tiloihin, kuten kouluihin. Ilman otettua rokotusta ei olisi asiaa myöskään julkisiin liikennevälineisiin.

Ensimmäisten tietojen mukaan tiukennetut rokotusvaatimukset eivät tule voimaan ainakaan aluksi suurkaupungeissa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut