Verkkokauppa.com vahvassa vedossa

Verkkokauppa.comin liiketulos parani tuntuvasti vuoden takaiseen verrattuna. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Verkkokauppa.com jatkoi kasvuaan huhti-kesäkuussa ja saavutti tähän asti parhaan toisen neljänneksen tuloksensa. Liikevaihto nousi yli kuudella prosentilla 130 miljoonaan euroon ja vertailukelpoinen liikevoitto oli 5,1 miljoonaa. Voitto kasvoi viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna yli 17 prosenttia.

Toimitusjohtaja Panu Porkan mukaan kasvua tuli useilta alueilta. Myynti yritysasiakkaille kasvoi yli 38 prosenttia. Tuotekategorioista erityisen suosittuja olivat tietokoneet, kamerat, urheiluvälineet sekä koti- ja valaistustuotteet.

Porkan mukaan Verkkokauppa.com uskoo kuluttajien siirtymän asioimaan verkkokaupassa olevan yhä enenevässä määrin pysyvä ilmiö.

– Tämä kehitys tukee Verkkokauppa.comia, joka on merkittävä toimija kuluttajatuotteiden verkkokauppamarkkinassa, Porkka sanoi tiedotteessa.

Huhti-kesäkuussa myynti verkon kautta kasvoi yli 15 prosenttia vertailukaudesta ja sen osuus kokonaismyynnistä oli 61 prosenttia.

Verkkokauppa.com arvioi pystyvänsä kasvattamaan markkinaosuuttaan entisestään valitsemissaan tuotekategorioissa. Koronapandemian aiheuttamat muutokset kuluttajien käytökseen ovat hyödyttäneet yhtiötä, ja myynti verkkokanavissa on kasvanut voimakkaasti.

– Yhtiön näkemyksen mukaan se on kuitenkin hyvin asemoitunut ja on suhteellinen voittaja ”uuden normaalin” liiketoimintaympäristössä tulevaisuudessa, yhtiö toteaa arviossaan kuluvan vuoden näkymistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut