Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hytti nro 6 levitykseen Yhdysvalloissa: "Juuri sellainen uusi elokuva, mitä yleisöt haluavat nyt ottaa vastaan"

Elokuvien tuotanto- ja jakeluyhtiö Sony Classics on ostanut Hytti nro 6 -elokuvan Yhdysvaltojen esitysoikeudet, kertoo elokuvien levitysyhtiö B-Plan Distribution .

Juho Kuosmasen ohjaama elokuva pääsee sopimuksen ansiosta laajaan elokuvateatterilevitykseen Yhdysvalloissa.

– Hytti nro 6 on aarre. Yksi suurista junaelokuvista, täynnä huumoria ja romantiikkaa sekä yllätyksiä. Juuri sellainen uusi elokuva, mitä yleisöt haluavat nyt ottaa vastaan, Sony Classicsin puheenjohtajat Michael Barker ja Tom Bernard kommentoivat tiedotteessa.

Sony Classicsin kanssa solmittu sopimus sisältää Pohjois-Amerikan levitysoikeuksien lisäksi myös Latinalaisen Amerikan, Itä-Euroopan, Kaakkois-Aasian ja Lähi-idän oikeudet. Suomen ensi-iltansa Hytti nro 6 saa syksyllä.

Vuonna 1992 perustettu Sony Picturesin autonominen osasto Sony Pictures Classics levittää ja tuottaa taide-, dokumentti- ja independent-elokuvia. Sony Classics ostaa vuosittain vain kourallisen kansainvälisten elokuvien esitysoikeuksia.

Levityssopimus lupailee hyvää Kuosmasen elokuvan mahdollisen Oscar-menestyksen kannalta. Sony Classicsin valikoimiin kuuluu 14 parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon voittanutta elokuvaa.

Edellisen kerran Sony Classicsin valikoimasta vieraskielisen elokuvan Oscarin voitti chileläinen Fantastinen nainen keväällä 2018.

Sony Classicsilla on ollut aiemmin levityksessä vain yksi suomalaiselokuva, Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä vuonna 2002.