Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken Hietaman venerannasta nostetusta autosta löytyi vuonna 2012 kadonnut Jussi Peltola – tältä löytöpaikalla näytti

Äänekosken Hietamalla vedestä nostetusta autosta on löytynyt vainaja, tiedotti Sisä-Suomen poliisilaitos lauantaina aamupäivällä.

Autosta löytynyt henkilö on vuonna 2012 kadonnut Jussi Peltola, vahvisti Peltolan isä Juha Peltola Ylelle. Poliisi ilmoitti asiasta perheelle lauantaina.

– Yhdeksän vuoden odottaminen on päättynyt. Tämä on helpotus, että saadaan asialle piste ja jatkuva piina päättyy, Peltola kertoi Ylelle.

Auton oli Juha Peltolan mukaan löytänyt kaksi veljestä, jotka olivat kiinnostuneet Peltolan katoamistapauksesta ja alkaneet tutkia sitä tarkemmin.

Poliisi tiedotti lauantaina, että Hietaman venerannassa oli perjantai-iltapäivän ja lauantaiaamun aikana poliisioperaatio, jossa nostettiin ajoneuvo Suojoen ylittävän sillan lähistöllä olevasta vesistöstä. Ilmoitus ajoneuvosta tuli poliisille sivullisilta.

Pelastuslaitos sai yön aikana nostettua vedestä henkilöauton, josta löytyi siellä pitkään ollut vainaja.

Poliisi kertoi, että vedestä nostettu ajoneuvo on sama kuin Äänekoskella vuonna 2012 kadonneella henkilöllä on ollut käytössä katoamishetkellä.

Poliisi ilmoitti jatkavansa asian selvittämistä ja kiitti asiasta ilmoittaneita.

1994 syntynyt riihimäkeläinen katosi Äänekosken Parantalassa sijaitsevalta mökiltä aamuyöllä lokakuussa 2012. Ystäviensä kanssa viikonloppua viettämässä ollut mies poistui paikalta farmariautolla. 

Alla ruumiin löytöpaikan suurpiirteinen sijainti.