MTV: Useisiin @punkstoo-kohun syytöksiin yhdistetty artisti harkitsee oikeustoimia

Suomalaisissa punkpiireissä tapahtuvaa hyväksikäyttöä, ahdistelua ja häirintää käsittelevällä Instagramin @punkstoo-tilillä julkaistut kirjoitukset ovat saaneet moniin syytöksiin yhdistetyn Pää Kii -yhtyeen perustajajäsenen Teemu Bergmanin harkitsemaan oikeustoimia. Asiasta kertoo MTV Uutiset, jolle asiaa on kommentoinut Bergmania edustava asianajaja Hannu Kaitaluoma.

Kaitaluoma kertoo pohtivansa asiakkaansa kanssa, onko @punkstoo-tilillä julkaistuissa, oletettavasti Bergmaniin kohdistuvissa kirjoituksissa syytä epäillä törkeää kunnianloukkausta.

– On absurdia, että asioita esitetään ja kommentoidaan totuuksina sosiaalisessa mediassa, Kaitaluoma kommentoi MTV:lle.

Kaitaluoma kertoo MTV:lle, että hänen käsityksensä perusteella sosiaalisessa mediassa esitettyihin syytöksiin liittyvät tapaukset eivät "lähellekään täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä". Kaitaluoman mukaan hänen edustamaansa artistia kohtaan ei ole tällä hetkellä käynnissä @punkstoo-kirjoituksiin liittyvää rikostutkintaa.

@ Punkstoo-tililtä löytyvissä kirjoituksissa ei ole julkaistu henkilöiden nimiä, mutta useissa teksteissä viitataan henkilöön, josta käytetään nimimerkkiä "T". Kaitaluoma kommentoi MTV:lle, että nimettömyydestä huolimatta on riittävästi tunnusmerkkejä siitä, että julkaisuissa on kyse hänen päämiehestään.

Pää Kii -yhtyeen Facebook-tilillä julkaistiin maanantaina kirjoitus, jossa Bergman pahoitteli huonoa käytöstään, mutta kiisti häntä vastaan esitetyt rikossyytteet.

Viime viikolla Instagramissa aktivoitunut @punkstoo on julkaissut muutamassa päivässä lähes sata suomalaisissa punkpiireissä tapahtuvaan seksuaaliseen ja muuhun väkivaltaan sekä ahdisteluun ja häirintään liittyvää kirjoitusta. Kirjoitukset ovat anonyymeina julkaistavia viestejä, jotka on lähetetty tilin ylläpitäjille.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut