Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kabulin keskustaan tehtiin raketti-isku vain hieman ennen kuin Afganistanin presidentti aloitti puheensa – ei tiettävästi henkilövahinkoja

Afganistanissa on tehty raketti-isku pääkaupunki Kabulin keskustaan. Raketit iskivät eri puolille kaupungin keskustaa vain muutamaa minuuttia ennen kuin presidentti Ashraf Ghani aloitti puheensa muslimien tärkeän juhlan id al-adhan alkajaisiksi.

Maan sisäministeriön mukaan ainakin kolme rakettia osui eri puolille kaupunkia kahdeksan aikaan aamulla. Isku ei ministeriön mukaan aiheuttanut henkilövahinkoja.

Ministeriö sanoi tuoreeltaan, että iskun takana olivat "Afganistanin viholliset." Myöhemmin iskun tekijäksi ilmoittautui terroristijärjestö Isis.

Isku kuultiin eri puolilla Kabulin keskustan tarkasti vartioitua "vihreää vyöhykettä", jolla sijaitsee useita suurlähetystöjä sekä presidentin palatsi.

Presidentin palatsia kohti on tehty raketti-iskuja ennenkin, viimeksi joulukuussa.

Afganistanin turvallisuustilanne on heikentynyt huomattavasti viimeisen parin kuukauden aikana, kun Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot ovat vetäytyneet maasta ja siirtäneet päävastuun turvallisuudesta hallituksen joukoille. Äärijärjestö Taleban on samaan aikaan valloittanut laajoja alueita Afganistanin maaseudulta. Ulkomaisten joukkojen vetäytyminen on määrä viedä loppuun 31. elokuuta mennessä.