Suomessa todettu 453 uutta koronatartuntaa – valtioneuvosto asettamassa ravintolarajoituksia kiihtymisvaiheen alueille

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa reilut 101 200. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Elias Peltonen / STT

Suomessa on raportoitu 453 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 900 tartuntaa, mikä on 1 628 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa reilut 101 200.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 56 ihmistä, joista tehohoidossa on 10. Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut hieman maanantaista. Tuolloin THL kertoi, että sairaalahoidossa oli yhteensä 52 ihmistä, joista tehohoidossa oli 12.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on yli 70, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 41. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 129, ja Päijät-Hämeessä, jossa se on yli 125. Luvut ovat pyöristettyjä.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen raportoidaan saaneen lähes 3,56 miljoonaa ihmistä eli 64,1 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen annoksen rokotuskattavuuden kerrotaan olevan nyt 28,4 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,58 miljoonaa ihmistä.

Kuusi maakuntaa kiihtymisvaiheessa

Kainuun koronakoordinaatioryhmä totesi tiistaina maakunnan olevan epidemian kiihtymisvaiheessa. Aikaisemmin maakunnassa vain Kajaanin kaupunki oli kiihtymisvaiheessa. Tiistaina myös Pirkanmaa siirtyi epidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Pirkanmaan ja Kainuun lisäksi kiihtymisvaiheessa ovat Varsinais-Suomen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen maakunnat. Myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ovat kiihtymisvaiheessa pääkaupunkiseutu, Keski- ja Itä-Uusimaa sekä Kerava.

Valtioneuvosto on asettamassa uusia ravintolarajoituksia kiihtymisvaiheessa oleville alueille. Tällä hetkellä kiihtymisvaiheen rajoituksia on vain Uudellamaalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut