Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

THL: Suomessa on todettu 404 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuus noussut reilusti yli 70:een

Suomessa on raportoitu 404 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 084 tartuntaa, mikä on 1 682 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koronatilannekatsauksessa kerrottiin tänään, että koronavirustartuntojen viikoittainen lukumäärä on nelinkertaistunut Suomessa kesäkuun puolivälin jälkeen.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 101 630.

Ilmaantuvuus suurinta Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 74, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 43.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 136, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa se on 132. Ilmaantuvuus on matalinta Keski-Pohjanmaalla (5). Luvut ovat pyöristettyjä.

Yhden rokoteannoksen on saanut 64,4 prosenttia Suomen väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,57 miljoonaa eli 64,4 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo THL. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 13 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 29 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,61 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa vajaalla 33 400:lla.

Koronan sairastaneilla vasta-aineet säilyivät kehossa vuoden ajan

Valtaosalla koronavirustartunnan saaneista oli neutraloivia vasta-aineita vielä yli vuoden kuluttua taudin sairastamisesta, selviää THL:n tutkimuksesta. Vasta-aineiden määrä oli vuoden jälkeen kuitenkin noin kolmasosan matalampi kuin mitä se oli ollut puoli vuotta tartunnan saamisen jälkeen.

Vakavan taudin sairastaneilla vasta-aineiden määrä oli merkittävästi korkeampi kuin lievän taudin sairastaneilla.

Tutkimuksessa mitattiin vasta-aineiden säilymistä kehossa puoli vuotta ja vuosi tartunnan jälkeen.