Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Sähköautojen latauspisteitä tulee lisää - latauksen tulevat hinnat vasta mietinnässä, kaksi Iranin sotalaivaa saapui Itämerelle - alusten uskotaan olevan matkalla Pietariin

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Sähköautojen latauspisteitä tulee lisää - latauksen tulevat hinnat vasta mietinnässä

Sähköautojen latauspisteet lisääntyvät lähivuosina vauhdilla. Esimerkiksi S-ryhmän tavoitteena on rakentaa ABC-asemilleen valtakunnallinen latausverkosto sähköautoille vuoden 2024 loppuun mennessä.

Sitä, kuinka paljon sähköauton lataus kuluttajalle jatkossa maksaa, eivät alan yritykset vielä ryhdy arvioimaan.

Sähköautoilijat-kuluttajajärjestön mukaan sähköauton lataaminen kotona maksaa nykyisin alle kaksi euroa sataa kilometriä kohden. Muualla ladattaessa sadan kilometrin latauksen hinta on noin 4–8 euroa.

Uutissuomalaisen kysely: Puolet suomalaisista kannattaa progressiivisempaa kuntaveroa

Lähes puolet suomalaisista kannattaa kunnallisveron muuttamista progressiivisemmaksi, jotta suurituloiset rahoittaisivat kuntien palveluita nykyistä enemmän, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä. Reilu kolmannes vastustaa ajatusta.

Progressiivinen vero tarkoittaa sitä, että suurituloisilla on korkeampi veroprosentti kuin pienituloisilla. Suomessa progressiivisia veroja on esimerkiksi ansiotulovero. Kunnallisvero on tasavero, johon tosin vähennykset aiheuttavat jonkin verran progressiota.

Viikonlopun kestävä lepakkotapahtuma alkaa tänään

Suomen lepakkotieteellinen yhdistys järjestää tänä viikonloppuna maanlaajuisen Lepakkobongaus-tapahtuman. Tapahtumaan voi osallistua omavalintaisessa paikassa milloin tahansa viikonlopun aikana.

Tarkoitus on havainnoida lepakoita tunnin ajan joko silmämääräisesti tai lepakkotutkan avulla. Lepakkotutkan eli detektorin avulla voidaan kuunnella lepakoiden päästämiä kaikuluotausääniä.

Lepakot ovat liikkeellä etenkin lämpimällä ja tyynellä säällä.

Kaksi Iranin sotalaivaa saapui Itämerelle - alusten uskotaan olevan matkalla Pietariin

Kaksi iranilaista sotalaivaa on saapunut Itämerelle, kertoi uutiskanava CNN myöhään torstai-iltana Suomen aikaa. Laivojen uskotaan olevan matkalla Venäjälle, jossa ne mahdollisesti osallistuvat sunnuntaina Pietarin suureen laivastoparaatiin.

Maailman laivaliikennettä seuraavan MarineTraffic-sivuston mukaan laivat olivat puolenyön aikaan Itämeren lounaiskulmassa, Ruotsin ja Saksan rannikoiden välissä, ja matkasivat itään.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on seurannut kyseisiä laivoja jo noin kahden kuukauden ajan. Alusten pelättiin alun perin olevan matkalla Venezuelaan. Yhdysvaltain hallinnon lähteiden mukaan Venezuela päätti olla ottamatta laivoja vastaan.

Arkoja aiheita käsitelleen suositun videobloggarin määrä astua tänään oikeuden eteen Venäjällä

Moskovassa on tänään määrä aloittaa oikeuskäsittely suosittua videbloggaria ja toimittajaa Juri Dudia vastaan.

Dudia syytetään huumausaineiden mainostamisesta. Syytteiden taustalla ovat hänen tekemänsä kaksi erillistä haastattelua, joissa hän keskustelee huumausaineista ukrainalaisen bloggaajan ja venäläisen rap-artistin kanssa.

Muun muassa toimittajajärjestö Committee to Protect Journalists on vaatinut syytteistä luopumista. Heidän mukaansa Dudia ei tulisi rangaista työnsä tekemisestä.

Dud on suositulla Youtube-kanavallaan käsitellyt erilaisia arkoja aiheita. Hän on esimerkiksi haastatellut vangittua oppositiohahmoa Aleksei Navalnyia . (Lähde: AFP)

Keski-Afrikan tasavallassa veriteko, rauhanturvaajat löysivät 13 siviilin ruumiit

Keski-Afrikan tasavallassa on tapettu 13 siviiliä yhteenotoissa, maassa toimiva YK:n rauhanturvaoperaatio Minusca kertoi torstaina.

Rauhanturvaajat löysivät 13 ruumista Bongbotosta, noin 300 kilometriä pohjoiseen pääkaupunki Banguista. Operaatio kertoi tekevänsä kaikkensa selvittääkseen veriteon taustat ja tuodakseen hyökkääjät oikeuden eteen.

Keski-Afrikan tasavallan hallitus syytti hyökkäyksestä viime vuonna muodostettua kapinallisryhmien liittoumaa, jonka tavoitteena on hallituksen kaataminen.

Keski-Afrikan tasavalta on maailman köyhimpiä maita, joka on viimeistä edellisellä sijalla YK:n inhimillisen kehityksen indeksissä. Vuodesta 2013 lähtien maata on piinannut sisällissota, jonka vuoksi tuhannet ovat kuolleet ja sadattuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa. (Lähde: AFP)

Twitter teki ennakoitua paremman tuloksen

Sosiaalisen median yhtiö Twitter teki toisella vuosineljänneksellä odotettua paremman tuloksen. Twitter kertoi myöhään torstaina Suomen aikaan, että sen nettotulos huhti-kesäkuussa oli 66 miljoonaa dollaria. Yhtiön liikevaihto kasvoi 1,19 miljardiin dollariin.

Tulos oli roima parannus vuoden 2020 toisesta neljänneksestä, jolloin Twitter teki 1,38 miljardia dollaria tappiota. Tulos myös ylitti ennakko-odotukset ja sai yhtiön osakkeet nousuun jälkimarkkinoilla.

Twitteriin ovat tuoneet tänä vuonna lisää käyttäjiä muun muassa urheilutapahtumat, kuten jalkapallon EM-kisat. (Lähde: AFP)

Jousiampuja Vikström suomalaisista ensimmäisenä kisa-areenalle Tokiossa

Jousiampuja Antti Vikström aloittaa suomalaisten kilpailut tänään Tokion olympialaisissa. Kesäkuussa olympiapaikkansa varmistanut Vikström tähtää 72 nuolta 70 metrin matkalta lajin rankingkierroksella. Kilpailu alkaa kello 7 Suomen aikaa.

Koronaviruspandemian varjossa kilpailtavien kesäolympialaisten avajaiset ovat kello 14–17 pienen kutsuvierasjoukon silmien alla. Urheilijoilla on avajaisiin sentään vapaa pääsy, ja Suomen lippua kantavat uimari Ari-Pekka Liukkonen ja ampuja Satu Mäkelä-Nummela .

Olympialaiset päättyvät 8. elokuuta.