Kiinan Xi vieraili Tiibetissä ensimmäisenä presidenttinä 30 vuoteen

Kiinan presidentti Xi Jinping on ensimmäinen Kiinan presidentti sitten Jiang Zeminin vuonna 1990, joka käy Tiibetissä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiinan presidentti Xi Jinping on ollut tällä viikolla harvinaisella vierailulla poliittisesti arkaluontoisella Tiibetin alueella. Kiinan valtionmedia kertoi perjantaina vierailusta, joka oli alkanut jo keskiviikkona.

Xi on ensimmäinen Kiinan presidentti sitten Jiang Zeminin vuonna 1990, joka käy Tiibetissä. Kiina valtasi alueen vuonna 1951, ja siellä on yhä vastarintaa Kiinan hallintoa ja paikallisen kulttuurin murenemista kohtaan. Vuonna 2008 Tiibetissä nähtiin protesteja, joissa kuoli useita ihmisiä.

Hillitäkseen tiibetiläisten tyytymättömyyttä hallitus on viime vuosina investoinut Tiibetiin suuria määriä rahaa, mikä on tehnyt sen taloudesta yhden nopeimmin kasvavista Kiinassa.

Xin saapuessa Tiibetiin häntä vastassa lentokentällä oli suuri joukko paikallisiin asuihin pukeutuneita, Kiinan lippuja heiluttavia ihmisiä. Presidentti on vierailullaan tutustunut muun muassa alueen infrastruktuuriprojekteihin.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut