Talouselämä: Kesärantaan tehtiin tuhansien eurojen kalusteostoja ilman hankintapäätöksiä

Helsingin Meilahdessa sijaitseva Kesäranta on Suomen pääministerin virka-asunto. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Suomen pääministerin virka-asunnolle Kesärantaan tehtiin tänä vuonna päättyneiden remontti- ja sisustustöiden yhteydessä tuhansien eurojen hankintoja ilman hankintapäätöksiä, kertoo Talouselämä .

Ilman hankintapäätöksiä Kesärantaan on hankittu muun muassa Hakolan sohvakalusto ja puusepänliikkeessä teetetty sänky, joiden yhteishinta oli yli 10 000 euroa.

Valtioneuvoston kansliasta on kerrottu Talouselämälle, ettei kaikista hankinnoista löydy kirjallisia hankintapäätöksiä, koska ne katsottiin pienhankinnoiksi. Valtion hankintakäsikirjan mukaan pieneksi katsotaan alle 20 000 euron hankinta, joka toteutetaan suorahankintana.

Kesärannan kunnostukseen ja hankintoihin käytettiin vuosina 2020 ja 2021 yhteensä hieman alle 60 000 euroa. Se jäi siten niukasti alle kansallisen kynnysrajan, jonka jälkeen laki vaatii hankinnoille kilpailutusta.

Valtioneuvoston kanslia tiedotti Kesärannan pintaremontin valmistumisesta heinäkuun puolivälissä. Talouselämän mukaan tämä tapahtui pian sen jälkeen, kun Talouselämä oli pyytänyt ministeriöstä tietoja hankintojen yksityiskohdista.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut