THL: Suomessa on raportoitu 644 uutta koronatartuntaa – helsinkiläisessä palvelutalossa 14 tartuntaa

Helsinkiläisessä Hopeatien palvelutalossa on yhteensä 96 asukasta ja 76 työntekijää. Heistä kaikkiaan neljällätoista on nyt todettu koronatartunta. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Minja Viitanen, Sanna Raita-aho / STT

Suomessa on raportoitu 644 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 5 131 tartuntaa, mikä on 2 141 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 2 990.

Tiistaina Suomessa raportoitiin 612 uutta koronavirustartuntaa eli myöskin yli 600. Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä todettu lähes 104 500 koronavirustartuntaa.

Tartunta 7 asukkaalla ja 7 työntekijällä

Helsinkiläisessä Hopeatien palvelutalossa on todettu useita koronatartuntoja, kertoo Helsingin kaupunki. Yhteensä tartunnan on saanut seitsemän asukasta ja seitsemän työntekijää.

Asiasta uutisoi ensin Yle. Tartunnan saaneet asukkaat ja työntekijät ovat kahdesta eri yksiköstä. Hopeatien palvelutalossa on yhteensä 96 asukasta ja 76 työntekijää.

Ensimmäiset tartunnat todettiin viime viikon tiistaina palvelutalossa ja ryhmäkodissa lauantaina. Läntisen palvelualueen johtaja Maarit Rautio kertoo STT:lle, että hänellä ei ole tiedossa, mistä tartunnat ovat lähtöisin.

Tähän mennessä tartunnan saaneiden oireet ovat olleet pääosin lievempiä kuin aikaisemmissa hoivapalvelujen tartunnoissa.

– Tämä johtuu siitä, että lähes kaikki asukkaat ovat saaneet molemmat koronarokotteet. Rokotteet estävät tehokkaasti vakavan koronataudin kehittymisen, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Yleisesti ikääntyneiden palveluissa kesätartuntojen osalta on ollut hyvin rauhallista.

Tartunnan saaneet eristetty

Kaikki tartunnan saaneet asukkaat ja työntekijät on asetettu eristykseen. Tartunnan saaneita asukkaita hoidetaan heidän omissa huoneissaan, ja työntekijät suojautuvat ohjeiden mukaisesti heitä hoitaessaan ja noudattavat pisara- ja kosketusvarotoimia.

Palvelutalon kaikki työntekijät, jotka eivät ole vielä saaneet kahta koronarokotetta, on ohjattu koronatestiin.

Lisäksi kaikki palvelutason asukkaat, jotka asuvat samoissa kerroksissa kuin tartunnan saaneet, testataan koronaviruksen varalta.

Koko maan illmaantuvuusluku on lähes 93

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on lähes 93, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli lähes 54.

THL:n mukaan suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on yli 163, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, yli 135. Luvut ovat pyöristettyjä.

Myös Kainuun ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä uusien tartuntojen määrä on kasvussa. Kainuussa ilmaantuvuusluku on 120 ja Varsinais-Suomessakin yli 110.

Kaksi uutta kuolemantapausta

THL:n mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 3,63 miljoonaa ihmistä eli 65,3 prosenttia Suomen väestöstä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 32,2 prosenttia Suomen väestöstä, mikä tarkoittaa lähes 1,79:ää miljoonaa ihmistä.

THL kertoo myös, että Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 56 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 6.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut kolmella maanantaista, jolloin THL viimeksi päivitti tiedot. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan on laskenut maanantaista kahdella.

Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. THL on raportoinut tautiin liittyviä kuolemia olevan yhteensä 982.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut