Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Sellu ja kartonki pönkittivät Metsä Groupin tulosnousua

Metsä Groupin vertailukelpoinen liiketulos huhti–kesäkuussa koheni selvästi vuodentakaiseen verrattuna.

Tulos oli 242 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona oli 96 miljoonaa euroa. Tulos oli kovin sellu- ja saha- sekä kartonkiteollisuudessa, joissa se myös nousi merkittävästi.

Liikevaihto nousi 1,2 miljardista eurosta runsaaseen 1,5 miljardiin.

Pääjohtaja Ilkka Hämälän mukaan konsernin ensimmäinen vuosipuolisko muodostui kokonaisuudessaan erinomaiseksi. Viime vuoden lopulla alkanut kysynnän kasvu ja hintojen nousu sellun sekä mekaanisten puutuotteiden parissa jatkui koko kauden ajan.

– Myös kartonkiteollisuus jatkoi vahvaa suorittamistaan. Sielläkin nähtiin ennestään vahvan kysynnän voimistumista, minkä seurauksena myös hintatasot eri markkina-alueilla olivat noususuunnassa, Hämälä kertoo tiedotteessa.

Yhtiö odottaa sahatavaran kysynnän jatkuvan vahvana kaikilla päämarkkinoilla rakentamisen myötä, samoin Metsä Woodin tuotteille, kuten vanerille.

Sen sijaan kartonkien toimitusmäärien arvioidaan kolmannella vuosineljänneksellä laskevan alkuvuoden ennätyskorkeista määristä osin Ruotsissa Husumin tehtaalla tapahtuneen tulipalon vuoksi. Myös markkinasellujen toimitusmäärien arvioidaan laskevan.

Konserni arvioi kuitenkin kolmannen vuosineljänneksen tuloksen ylittävän toisen kvartaalin tuloksen.